dolanmaca, belgelemece, ifşa etmece!

bıdı bıdı bıdı....

17 Ocak 2010 Pazar

Ankara'dan Büyükşehir Belediyesi bildiriyor..



Belki mekanar.com'un "Le Corbusier Paris'ten bildiriyor" köşesinden etkilenmiş olabilirim.. İki gündür Ankara sokaklarında çok dolaşıp, metronun elverdiği ilçeler arasındaki seyahat ederken, Büyükşehir Belediyesinin haftalık gazetesini değerlendirmeye karar verdim, ve aklıma ilk gelen köşe o oldu nitekim.. Tam bir sitemiz olmasa da şimdilik, ben de, köşede okunmayacak olsa da böyle bir yazı dizisi yapılabilir diye karar verdim..
Tabii, tek bir konuda anlatılabilecek etkinlikler değil büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerinin ortaya çıkardıkları.. o yüzden aklıma geldikçe hafta içerisinde o haftanın konularını girmeye çalışacağım..
Bilip bilmediğimizi merak ettikleri bir sayfa varmış mesela gazetemizde.. Eğer her hafta bu haftaki gibiyse konu alt başlıkları halinde de devam edebiliriz mesela.. biz de altbaşlığımızı biliyor muyuz yaparız..
Aslında yazı bilgilendirici, istatistiksel verilere dayanan bir yazı.. Genel bilgiler veriyor.. Veri önemli sonuçta, en azından bu tarz kurum ve kuruluşlardan bilgi edinmede en azından bir nebze inandırıcılık katıyor, ikna edici oluyor.. herneyse, lafı çok uzatmadan..

İş kazaları

Yarı yılda iş kazalarına maruz kalanların kadın-erkek işçi sayıları verilmiş.. (2975 erkek,179 kadın) Tabii ki kadınlar çok daha az, malum zaten iş hayatında özellikle de işçi statüsünde kadınların varolma oranı, fiziksel, sosyal, ekonomik, hatta ideolojik parametrelere bağlı.. Şu ana kadar herşey çok normal..

Kazaların oluş nedenleri (3018 iş kazası) :
616 düşme
469 malzeme düşmesi
138 elektrik çarpması
1007 makine ve tezgahlar
43 ikmyasal madde
11 göçük
26 zehirlenme
54 dinamit ve benzeri patlama
654 diğer nedenler

Bu veriler için çok teşekkür ediyoruz büyükşehir belediyesine, çünkü okuduğumuzda gerçekten Türkiye'deki işçiye, emeğe, geleceğe verilen önemi görüyoruz..

Ne kadar teşekkür edesiniz geldi değil mi sizin de büyükşehir belediyemize..
Yazı bu verilerle son buluyor, demek ki bizi düşünmeye teşvik etmek istiyor.. Yani en azından ben düşünmeye başladım..
Ta ki, yazıyı okuduktan sonra başlığa gözüm çarpana kadar!!:

"İŞ KAZALARINDA ERKEKLER DAHA DİKKATSİZ"

Büyükşehir belediyesi bildirdi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder