dolanmaca, belgelemece, ifşa etmece!

bıdı bıdı bıdı....

17 Ocak 2010 Pazar

mimar tati!!!!




çok heyecanlandım, o kadar ki daha okumadan linkini vereyim dedim..
ne zamandır bahsediyorum jacques tati'den mon oncle dan..
www.mekanar.com sen çok yaşa.. demet dinçer sen de öyle..
çok şeyler yazamayacağım meraklıyım, okumam lazım.. ama şu aralar konut dersi bitimi bir kaç günlük sergi, panel, film gösterimi içeren bir projemiz var gibi.. eğer başarılı olursa mon oncle'ı izlemeye bekleriz efenm:)

okudum:)

"Genel olarak bakarsak; Mon Oncle, modern hayata getirilmiş en büyük ve aynı zamanda da en gülünç eleştirilerden biri. 1950li yıllarda Tati’nin gördüğü bu çerçevenin günümüzde ne kadar değişip değişmediği bence sorulması gereken önemli bir soru ve film, doğduğumuz bu hayatta kendimizi ve yaptığımız işi sorgulamamızı sağlıyor. Mimarlık, film boyunca eleştirilerin aktarılması için bir yol olarak görülse de, moderni modern yapan, kavramın yaşantıya taşınmasında ve yaşantının kavramsallaştırılmasında çok payı olan bir alan. Bu alanda boy gösteren, göstermeye çalışan insanlar olarak da Tati’nin çerçevesinden biraz dünyaya bakmakta fayda olacağı kanısındayım. Gelenekselci ya da modernci gibi –ci’li eklerden uzakta, tam da o noktadan duruma bakmak 50’lerde başarıldıysa, bugün neden olmasın?"

2 yorum:

  1. birisi geçen sen sinema ve tasarım konferansında mon oncle'ı sunmuştu...belgin hocan yazılarımızdan biriyle bir yere başvurabiliriz, şu düzenleme işinden sonra...

    YanıtlaSil